welcomE in hoLIdAY LAND

CLICK ON THE HOTSPOTS FOR THE DESIRED PROVINCE

hengelo

HENGELO WEATHER

Historisch Museum Hengelo

De geschiedenis en cultuur van Hengelo wordt belicht in het Historisch Museum Hengelo. Het museum, dat in 1976 als oudheidkamer Oald Hengel van start ging, is gevestigd in een oude patriciërswoning aan de Beekstraat. De collectie bestaat uit onder andere textiel en koperwerk van de firma Dikkers. Daarnaast bezit het museum een omvangrijk archief en organiseert het regelmatig stadswandelingen.

Hengelo, een levendige stad in het oosten van Nederland, waar historie en moderniteit hand in hand gaan. Gelegen in de provincie Overijssel, heeft deze stad een rijke industriële achtergrond die teruggaat tot de 19e eeuw. Ooit bekend om zijn bloeiende textiel- en metaalindustrie, heeft Hengelo zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een bruisende gemeenschap met diverse culturele, educatieve en recreatieve mogelijkheden.

Het historische hart van Hengelo wordt gekenmerkt door schilderachtige straten, met prachtige oude gebouwen die herinneren aan de welvarende periodes uit het verleden. Het marktplein, omgeven door gezellige cafés en winkels, vormt het bruisende centrum van de stad waar locals samenkomen om te genieten van een kopje koffie of om te winkelen.

Naast zijn historische charme is Hengelo ook een stad van innovatie en vooruitgang. Moderne bedrijventerreinen en technologieparken getuigen van de voortdurende industriële en technologische groei van de stad. Met een focus op duurzaamheid en innovatie speelt Hengelo een belangrijke rol in de transitie naar een groenere toekomst.

Cultuurliefhebbers vinden in Hengelo een scala aan mogelijkheden om hun passies te verkennen. Van kunstgalerijen tot theaters en musea, de stad biedt een gevarieerd cultureel landschap dat zowel lokale talenten als internationale kunstenaars omarmt. Jaarlijkse evenementen en festivals voegen kleur en vitaliteit toe aan het sociale leven van de stad, waardoor er altijd iets te beleven valt.

Voor natuurliefhebbers biedt de omgeving van Hengelo een oase van rust en schoonheid. Pittoreske fietspaden leiden door groene parken en langs schilderachtige waterwegen, waardoor bewoners en bezoekers de mogelijkheid hebben om te genieten van de prachtige natuurlijke landschappen die Overijssel te bieden heeft.

Kortom, Hengelo is een stad met een verhaal dat teruggaat tot ver in het verleden, maar die ook volop leeft in het heden. Met zijn mix van geschiedenis, innovatie, cultuur en natuur biedt deze stad voor elk wat wils. Hengelo verwelkomt iedereen met open armen en nodigt uit om zijn unieke charme te ontdekken en te ervaren.

Onze-Lieve-Vrouwekerk in Hengelo

De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Hengelo is een rooms-katholieke kerk met zowel neogotische invloeden als kenmerken in de stijl van de Delftse School.
Ze is sinds 1 januari 2010 eigendom van de Hengelose parochie De Goede Herder. Architect Wolter te Riele heeft de kerk ontworpen, waarna in 1926 werd begonnen met de bouw. Op 31 mei 1927 werd de kerk ingezegend door de aartsbisschop van Utrecht, Mgr. Van de Wetering, waarna op 5 juni de kerk voor het eerst in gebruik werd genomen. Sinds 1998 is de Onze-Lieve-Vrouwekerk een rijksmonument. In 2003 volgde op advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een renovatie.

Het wapen van Hengelo is het gemeentelijke wapen van de Overijsselse gemeente Hengelo. Kort nadat het gemeentehuis van Hengelo in 1868 gereedkwam, werd in de gemeenteraad besloten tot het voeren van een gemeentewapen. Het ontwerp van de gemeente-architect werd op 1 april 1870 op Koninklijk Besluit toegekend.

De verdeling stelt de beek voor die door de gemeente stroomt en de attributen waren de symbolen voor de belangrijkste middelen van bestaan in de gemeente. De korenschoof en de zeis symboliseren het agrarisch verleden, de bijen en de korf symboliseren specifiek de nijverheid van de bevolking en het industriële werkzame karakter van Hengelo die tijdens de wapenaanvraag in 1869 al in opkomst was. De bijen in andere wapens van Borne en Hoogeveen symboliseren daarentegen de agrarische oorsprong in de vorm van bijenteelt.[1] De golvende schuinbalk komt ook terug in de gemeentelijke vlag.

 - 
Chinese (Simplified)
 - 
zh-CN
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Japanese
 - 
ja
Spanish
 - 
es